Bio

Lieve Louise 

Lieve Lamerichs en Louise Donker maken samen muziek sinds 2011 onder de naam Lieve Louise en de Fanfare en Lieve Louise KIDS. Zoveel liedjes, zoveel projecten. Van kindervoorstellingen op scholen rondom leesbevordering, tot hun eigen volledige theatershow met hun eigen volwassen materiaal en liedjes in de videolandserie  Dierenpret met Nicolette, met Nicolette Kluijver.
Liedjes op maat voor bedrijven of particulieren. Altijd met hun enorme veelzijdigheid, afwisseling, theatraal en muzikaal talent. 
Met tweestemmige zang, gebruik van bijzondere intstrumenten zoals een kinderpiano en fietspomp maken ze van elk liedje weer een verhaaltje. Met de nodige humor en zelfspot.  
Dierenpret Seizoen 1 en 2 zijn 16 november 2020 gereleased op alle streaming diensten zoals Spotify en Napster.
Bij diverse projecten ondersteund door Jostijn Ligtvoet op cello en Loes Bisschop op drums en percussie.
In 2013 stonden ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Lieve en Louise speelden op de Gentse Feesten, Festival Mundial, waren de opening act van cultuurnacht Breda 2017 en stonden in 2017 in de voorrondes van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In maart 2019 ging hun eigen theatervoorstelling ‘ Ik kan weer dansen’ in premiere. Ook speelden ze in een kindervoorstelling op basisscholen, rondom leesbevordering. Ze zongen in projecten omtrent laaggeletterdheid, projecten in de geestelijke gezondheidszorg en bij AZC’s. Projecten met een maatschappelijk thema trekt hen aan. Muziek kan dan de verbindende factor zijn.
In 2020 maakten zij liedjes voor de videoland productie ‘ Dierenpret met Nicolette’ seizoen 1 en 2 met Nicolette Kluijver, in samenwerking met Samie Reynaerts.

Theatershow ik kan weer dansen (premiere 2019)

In 2019 presenteren Lieve en Louise hun volledige theatershow in de studiozaal van Theaters Tilburg. ‘Ik kan weer dansen’ gaat over het hervinden van jezelf als je doormidden bent gebroken. Dansen is in dit geval een metafoor voor beweging. Niet alleen die van het lijf, maar vooral die van de geest. Over het leven dat altijd door beweegt in jezelf, zelfs als je lijf is stil gevallen. En vooral over hoeveel troost dat geeft. Lieve en Louise bezingen de opluchting dat er ook in het diepste ravijn prachtige beekjes klinken.

Louise Donker heeft in 2010 haar studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht.
Ze studeerde eerder ook Muziektheater aan Codarts Rotterdam en Rockacademie Fontys Tilburg. Louise heeft haar eigen zangpraktijk aan huis, waar ze met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coacht. Ze organiseert 4x per jaar PaRaVoCaaL in Paradox Tilburg, waarbij zangers de mogelijkheid krijgen te zingen met een band. Daarnaast is ze werkzaam als zangcoach bij o.a. Factorium Podiumkunsten Bekijk meer informatie over Louise op haar eigen pagina:    www.louisedonker.nl
Louise speelde in 2011-2012 naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheatervoorstelling Red de Wereld Boekenshow; een voorstellingen over lezen, letters en kinderboeken. 
Tussen 2010-2013 reisde ze de wereld over als theaterzangeres bij straattheater-gezelschap Close Act waarbij ze soms aan een hijskraan getakeld werd om te zingen in een indrukwekkend kostuum.
In 2010 reisde Louise met een gelegenheidsband af naar Burkina Faso, om  te spelen op het Festival Les Nuits Atipique. Ook  zong Louise tussen 2009-2012  bij in het trio Wasdag, met  zanger en gitarist Rogier Wiertz en celliste en zangeres Renee Wijnhoven (Clean Pete) waarmee ze diverse mooie optredens vezorgde moet eigen werk en driestemmige bewerkingen van bekende nummers. In 2017-2019 zong Louise in het country kwartet Creepin’in. 

Lieve Lamerichs heeft haar studie afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg,richting danstheater. Ze werkte voor diverse choreografen en bij gezelschappen als theatergroep de Kwekerij en het Vervolg. Lieve zoekt vaak de interactie op tussen dans, theater en muziek. In 2014 was Lieve choreografe voor Schemerstad, een theaterproductie in Leiden. Ze gebruikt hiervoor muziek van Lieve Louise en de Fanfare, welke ze op theatrale wijze vormgeeft voor diverse dansers en muzikanten. Ze heeft in 2011 een choreografie gemaakt bij live muziek van de Vlaamse band Dez Mona. Nu legt ze zich steeds meer op muziek toe en vormt ze samen met Louise het duo Lieve Louise en de Fanfare, waarin ze al haar teksten en creatieve ideeën kwijt kan.

Jostijn Ligtvoet is in 2008 afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en heeft een hoop ervaring opgedaan op het gebied van kamermuziek, orkestmuziek, orkestdirectie en lesgeven. Na het opnemen van de cd Gebroken Blauw is Jostijn verbonden aan Lieve Louise en de fanfare en zorgt voor een extra gelaagdheid in de muziek van het duo. Verder speelt Jostijn nog op stelten in de straattheatergroep Close Act en reist daar de hele wereld mee over. 
Inmiddels is Jostijn ook professioneel fotograaf voor muziek, theater, portret en events en werkt hij als huisfotograaf onder meer voor Theaters Tilburg en Poppodium 013. 
De rode draad in zijn werk is muziek. Of hij nu een concert fotografeert of een portret maakt van iemand, muziek is nooit ver weg. Daarbij komt dat hij je in zijn fotografiewerk graag dichtbij laat komen. Hij laat het concert beleven alsof je vooraan staat, kruipt in de huid van een acteur, zorgt dat je gefocust bent op de voorstelling en laat hij zijn muzikale portretten sprankelen. Wil je zijn portfolio bekijken? Kijk dan op zijn website www.jostijnligtvoet.nl

Loes Bisschop studeert sinds 2018 aan de Herman Brood Academie, richting pop/rock Drums. Ze is een enthousiaste multi-instrumentalist die zich specialiseert als drummer en songwriter.
Als songwriter is ze regelmatig te zien bij De Mus Tilburg als huismuzikant. In haar eigen werk  gebruikt ze metaforen en een grijpende sfeer. Duo-akoestisch en met full band schrijft zei haar nummers. Met drums is ze creatief inzetbaar en is haar doel om een nummer te versterken met bijpassende sounds en ritmes. Loes is vaak werkzaam om zangeressen akoestisch (cajon) en met full band (drums) te begeleiden. Als 8-jarig meisje begon ze met djembé te spelen, vervolgens marimba en vond ze daarna haar passie: percussie. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld in zang en piano.