Over ons

De zijlijn lijkt verdacht veel op de hoofdlijn, en de hoofdlijn, waar is die eigenlijk?

Met tweestemmige zang, gebruik van bijzondere intstrumenten zoals een kinderpiano en fietspomp zoeken Lieve en Louise naar balans. Elke keer als ze die gevonden lijken te hebben, komt die verdomde fanfare weer door hun leven marcheren en blaast alles omver. 
Lieve Louise en de Fanfare biedt troost. Liedjes voor als je doormidden gebroken bent. Sfeervolle Nederlandstalige liedjes over liefdesbootjes met schipbreuk en verlangens die als dronken engelen van een wolk vallen. Met de nodige humor en zelfspot. Met Jostijn Ligtvoet op cello en Loes Bisschop op drums en percussie.
 
In 2013 stonden ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze speelden op de Gentse Feesten, Festival Mundial, waren de opening act van cultuurnacht Breda 2017 en stonden in 2017 in de voorrondes van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In maart 2019 ging hun eigen theatervoorstelling ‘ Ik kan weer dansen’ in premiere.

Theatershow ik kan weer dansen (premiere 2019)

In 2019 presenteren Lieve en Louise hun volledige theatershow in de studiozaal van Theaters Tilburg. ‘Ik kan weer dansen’ gaat over het hervinden van jezelf als je doormidden bent gebroken. Dansen is in dit geval een metafoor voor beweging. Niet alleen die van het lijf, maar vooral die van de geest. Over het leven dat altijd door beweegt in jezelf, zelfs als je lijf is stil gevallen. En vooral over hoeveel troost dat geeft. Lieve en Louise bezingen de opluchting dat er ook in het diepste ravijn prachtige beekjes klinken.

Louise Donker heeft haar studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht.
Ze studeerde eerder Muziektheater aan Codarts Rotterdam en Rockacademie Fontys Tilburg.
Ze speelde naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheatervoorstelling Red de Wereld Boekenshow.
Daarnaast reisde ze de wereld over als zangeres bij straattheater-gezelschap Close Act.
In 2010 reisde Louise af naar Burkina Faso, om met een gelegenheidsband te spelen op het Festival Les Nuits Atipique. Ook zong ze in het trio Wasdag, met Rogier Wiertz en celliste Renee Wijnhoven (Clean Pete) en momenteel in het country kwartet Creepin’in. Louise heeft haar eigen zangpraktijk aan huis, waar ze met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coacht. Daarnaast is ze werkzaam als zangcoach bij o.a. Factorium Podiumkunsten Bekijk meer informatie over Louise op haar eigen pagina:    www.louisedonker.nl

Lieve lamerichs heeft haar studie afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg,richting danstheater. Ze werkte voor diverse choreografen en bij gezelschappen als theatergroep de Kwekerij en het Vervolg. Lieve zoekt vaak de interactie op tussen dans, theater en muziek. In 2014 was Lieve choreografe voor Schemerstad, een theaterproductie in Leiden. Ze gebruikt hiervoor muziek van Lieve Louise en de Fanfare, welke ze op theatrale wijze vormgeeft voor diverse dansers en muzikanten. Ze heeft in 2011 een choreografie gemaakt bij live muziek van de Vlaamse band Dez Mona. Nu legt ze zich steeds meer op muziek toe en vormt ze samen met Louise het duo Lieve Louise en de Fanfare, waarin ze al haar teksten en creatieve ideeën kwijt kan.

Jostijn Ligtvoet is in 2008 afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en heeft een hoop ervaring opgedaan op het gebied van kamermuziek, orkestmuziek, orkestdirectie en lesgeven. Na het opnemen van de cd Gebroken Blauw is Jostijn verbonden aan Lieve Louise en de fanfare en zorgt voor een extra gelaagdheid in de muziek van het duo. Verder speelt Jostijn nog op stelten in de straattheatergroep Close Act en reist daar de hele wereld mee over. 

Inmiddels is Jostijn ook professioneel fotograaf voor muziek, theater, portret en events en werkt hij als huisfotograaf onder meer voor Theaters Tilburg en Poppodium 013. 
De rode draad in zijn werk is muziek. Of hij nu een concert fotografeert of een portret maakt van iemand, muziek is nooit ver weg. Daarbij komt dat hij je in zijn fotografiewerk graag dichtbij laat komen. Hij laat het concert beleven alsof je vooraan staat, kruipt in de huid van een acteur, zorgt dat je gefocust bent op de voorstelling en laat hij zijn muzikale portretten sprankelen. Wil je zijn portfolio bekijken? Kijk dan op zijn website www.jostijnligtvoet.nl

Loes Bisschop studeert sinds 2018 aan de Herman Brood Academie, richting pop/rock Drums. Ze is een enthousiaste multi-instrumentalist die zich specialiseert als drummer en songwriter.
Als songwriter is ze regelmatig te zien bij De Mus Tilburg als huismuzikant. In haar eigen werk  gebruikt ze metaforen en een grijpende sfeer. Duo-akoestisch en met full band schrijft zei haar nummers. Met drums is ze creatief inzetbaar en is haar doel om een nummer te versterken met bijpassende sounds en ritmes. Loes is vaak werkzaam om zangeressen akoestisch (cajon) en met full band (drums) te begeleiden. Als 8-jarig meisje begon ze met djembé te spelen, vervolgens marimba en vond ze daarna haar passie: percussie. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld in zang en piano.