Bio

LieveLouise&DeFanfare-Fotoshoot-18092017-JostijnLigtvoetFotografie-230

 

 

“Lieve Louise en de Fanfare verdient een groot publiek”- Biografie door Hans van der Maas (recensent OOR) -

 

 

Een enkele keer per jaar kukel je achterover van verbazing wanneer je muziek luistert. In dit geval kwam het door de ontroerende combinatie van engelachtige, tweestemmige zang en sfeervolle, Nederlandstalige teksten. Hartstochtelijk en theatraal tot op het bot. Maak kennis met het damesduo Lieve Louise en de Fanfare. Louise Donker doorliep het Conservatorium in Maastricht, Codarts in Rotterdam en Rockacademie Fontys in Tilburg. ‘De Fanfare’, Lieve Lamerichs rondde de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg af, richting danstheater.Bij het schrijven en performen vullen ze elkaar aan en ze versterken elkaar tot een karakteristiek geluid met zang, gitaar, percussie en diverse bijzondere instrumenten.Op het snijvlak van singer-songwriter, pop, folk en kleinkunst verrast Lieve Louise en de Fanfare je met liedjes die je als luisteraar in beweging zet. Die je bij je kladden grijpen en je pas weer loslaten wanneer de laatste noot gespeeld is. Doorspekt met heerlijke humor en een dosis relativerende zelfspot. Niets voor niets bereikte het duo in 2013 de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. Dus schreeuw het van de daken: Lieve Louise en de Fanfare verdient een groot publiek. Oordeel zelf.

 

www.lievelouise.nl

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Louise Donker 

heeft haar studie afgerond aan het Conservatorium van Maastricht.

Louise studeerde eerder Muziektheater aan Codarts Rotterdam en rockacademie Fontys Tilbuug. Ze speelde naast Arjan Smit (Sesamstraat) in de jeugdtheatervoorstelling Red de Wereld Boekenshow.Daarnaast reisde ze de wereld over als zangeres bij straattheater-gezelschap Close Act Theater.

In 2010 reisde Louise af naar Burkina Faso, om met een gelegenheidsband te spelen op het Festival Les Nuits Atipique.
Louise zong eerder in het trio Wasdag, met Rogier Wiertz en celliste Renee Wijnhoven (Clean Pete).
Louise heeft haar eigen zangpraktijk aan huis, waar ze met veel liefde en toewijding mensen van alle niveaus en leeftijden coacht.  Daarnaast is ze werkzaam als zangcoah bij o.a. Factorium Podiumkunsten (musical4 u , kinderkoor, popkoor AkoorT en onderwijsprojecten) en geeft zij workshops popzang, samenzang en songwriting door het hele land.

www.louisedonker.nl

 

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lieve lamerichs

heeft haar studie afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten Tilburg, richting danstheater.

Ze werkte voor diverse choreografen en bij gezelschappen als theatergroep de Kwekerij en het Vervolg.

Lieve zoekt vaak de interactie op tussen dans, theater en muziek.
In 2014 was Lieve choreografe voor Schemerstad, een theaterproductie in Leiden. Ze gebruikt hiervoor muziek van Lieve Louise en de Fanfare, welke ze op theatrale wijze vormgeeft voor diverse dansers en muzikanten.

Ze heeft in 2011 een choreografie gemaakt bij live muziek van de Vlaamse band Dez Mona.Sinds twee  jaar legt ze zich steeds meer op muziek toe en vormt ze samen met Louise het duo Lieve Louise en de Fanfare, waarin ze al haar teksten en creatieve ideeën kwijt kan.