Workshop Durf!

Workshop Durf!

Lieve en Louise bieden workshops aan op maat. Bijzondere workshops met interactie met het publiek. Het publiek wordt deel van de fanfare, door middel van ritme en zang. Sprankelend, met de nodige humor, overtuiging en didactiek. Voor het onderwijs, zorginstellingen, bedrijven en particulieren.
Voor meer informatie over een workshop op maat kunt u contact opnemen met Louise Donker via info@lievelouise.nl

 

DURF! Een interactieve workshop

Durf is een bijzondere workshop, bestaande uit een combinatie van een muzikaal optreden gevolgd door een interactief gedeelte, waarin ontspanningstechnieken, houdingsoefeningen, bodypercussie, zang en reflectie centraal staan. Het publiek neemt deel aan de muziek. Hierdoor ontstaat een samenwerking tussen ons als artiest en de deelnemers van de workshop. Dit alles op een speelse, luchtige en laagdrempelige manier. De muziek die wij maken is vernieuwend en verfrissend, maar in combinatie met de workshops die wij ontwikkelen zorgt het voor een bijzondere verbinding met de mensen uit verschillende doelgroepen zoals onderwijs en zorg. De workshop is toepasbaar op een zeer breed uiteenlopend publiek, en juist daarom ben ik er van overtuigd dat het een enorme toegevoegde waarde heeft. De pedagogische en didactische achtergrond van Louise Donkerkomt terug in de workshops, gecombineerd met de uitvoerende dans-en makers achtergrond van Lieve Lamerichs. Lieve Lamerichs is daarnaast werkzaam als ervaringsdeskundige in de hulpverlening binnen het RIWB Brabant, en zet deze achtergrond creatief en zeer persoonlijk in.

 

Wat bereiken Lieve en Louise met ‘Durf’?

Door kwetsbaarheid te tonen op het podium en eventuele fouten bloot te leggen, laten Lieve en Louise op een grappige en eigenzinnige manier de afstand tussen de artiest en het publiek vervagen en krijgen wij het iedere keer weer voor elkaar dat mensen, die dat wellicht niet van zichzelf verwacht hadden, samen gaan zingen, musiceren, bewegen, lachen, ontspannen, meer zelfvertrouwen krijgen en vooral verbinding maken met de mensen om hen heen.
De dames gaan het gesprek aan met het publiek, hoe ervaren zij de muziek en het musiceren? Wat gebeurt er als we hen laten dirigeren, naar voren halen om een instrumentje mee te spelen, door een microfoon laten praten of gewoon mee laten doen in de groep? Ze delen de ervaringen en zoeken de gelijkenissen met onszelf en de deelnemers. Daarnaast laten Lieve en Louise graag rollen vervagen door cliënt naast hulpverlener te plaatsen, en student naast docent.

 

Doelgroep?

De workshop is bedoeld voor groepen (15-150 personen) en kan breed ingezet worden.
Lieve en Louise richten zich momenteel voornamelijk op onderwijs (voortgezet en beroeps, zowel studenten als docenten) en zorg (zowel cliënten als hulpverleners). Maar er liggen ook ideeën voor het toespitsen naar het bedrijfsleven (teambuilding), vluchtelingenprojecten (zelfvertrouwen, Nederlandse taal) en basisonderwijs (pestgedrag).

 

Referenties

Dit concept is reeds met succes gespeeld op de volgende locaties:

Summa College Eindhoven         (eerstejaars studenten onderwijsassistent)
RIBW Brabant                                (cliënten en hulpverleners)
GGZ Tilburg                                    (cliënten en hulpverleners)
Vitalis College Breda                     (eerste en derdejaars studenten onderwijsassistent)
AZC Tilburg                                     (Vluchtelingen in kader van taalontwikkeling en zelfvertrouwen)

~ Arti van Tuijn, oud directeur RIWB Brabant: ‘’Jouw toespraak aan het begin kwam diep binnen maar ook de liedjes die een verhaal op zich vertellen! Met een knipoog en met een glimlach zonder verbetenheid maar wel met een diepe vaak emotionele betekenis en gevoel. Een prachtig en ontroerend moment na het gepraat aan de tafel. Hanneke Groenteman heeft me verschillende leren ingefluisterd tijdens jullie optreden hoe “geweldig en prachtig “zij het vond en hoe zij onder de indruk was van jullie! “En ik heb al veel gezien en gehoord Artie”, zei ze me.’